Back

Наша історія

це 27-річний шлях у сфері біблійної освіти

4481
ВИПУЩЕНО СТУДЕНТІВ
420
УЧНІВ НА ДАНИЙ МОМЕНТ
19
ДІЮЧИХ ФІЛІЙ
18
СЕРТИФІКОВАНИХ УЧИТЕЛІВ

«Підготувати людей Божих до служіння й підсилення Тіла Христова»

До Ефесян 4:12

ЯК УСЕ ПОЧИНАЛОСЬ

Університет «Бачення» у Східній Європі був представлений Інститутом Розвитку Християнського Лідерства, котрий був заснований в 1996 році Американською місією «Міжнародне Служіння Навчання й Оснащення», а з 2017 університетом «Бачення» (Україна).

З 2003 року почала діяти магістратура. З вересня 2010 року відкрилась програма докторантури як наступний загальноосвітній рівень для тих, хто вже має ступінь магістра. Це перша докторантура в Східній Європі, в якій навчання проходило російською мовою, що було актуально в цій частині світу.

ЩО МИ СОБОЮ ПРЕДСТАВЛЯЄМО

Університет «Бачення» унікальний своїми освітніми програмами, які мають практичну направленість і орієнтовані на помісну церкву. Їхня ціль: оснастити християн для ефективного служіння Христу.

Програма 4-річного навчання складається з 40 курсів, котрі охоплюють різні аспекти практичного служіння, християнських доктрин і богослов’я. Підсумком навчального процесу стає підготовка й захист дипломної роботи, яка підтверджує рівень бакалавра служіння.

За 27 років свого служіння ми випустили понад 4 000 студентів у Східній Європі зі ступенем бакалавра служіння, а з моменту запуску магістратури, орієнтовно 200 служителів і пасторів здобули ступінь магістра практичного богослов’я.

Філософія нашого Університету

Філії «Бачення» відкриваються при церквах, для нас дуже важлива активна взаємодія з пасторами й адміністраторами. Саме для цих цілей організовуються регулярні конференції, де команда інституту ділиться своїм баченням на майбутнє, новими планами та проєктами, вислуховує побажання й спостереження з боку керівників філій.

Звісно, головним скарбом Університету є вчителі. Наш девіз «Підготувати людей Божих до служіння й підсилення Тіла Христова» (Еф. 4:12) спрямований на розкриття дарів Христа для користі Церкви та її членів. Учитель – той дар, на який ми звертаємо особливу увагу.

До навчання залучені вчителі, що представляють різні церкви й союзи, але всі вони відрізняються своєю відданістю та професіоналізмом. Вони чудово розуміють індивідуальні особливості церков і своїми лекціями прагнуть будувати й доповнювати ту індивідуальну атмосферу, яка вже склалася в кожній окремо взятій громаді.

Як і все живе в цьому світі, наш Університет не зупиняється й продовжує свій розвиток, прагнучи якомога повніше й ширше заповнити потреби церков у кваліфікованому навчанні в різних сферах – від недільної школи до пасторського служіння.

Цей текст не треба розглядати як всебічний виклад віровчення, а швидше як опис доктринальних рамок, в яких функціонує Університет «Бачення». Ті, хто розділяє наші духовні погляди, будуть здебільшого знайомі з наступними термінами та поняттями й зможуть заповнити пропуски. Якщо ж ви хочете отримати роз’яснення з будь-якого пункту, не соромтеся запитати про це. Ми будемо раді детально роз’яснити свою позицію з будь-якого доктринального питання. Ми віримо:

  • Що існує тільки один Бог, який явив Себе як наш Отець, Син і Святий Дух.
  • В абсолютне панування й божественність Христа (у тому числі в Його предвечное існування), у Його непорочне зачаття, безгрішне життя, замісну смерть, тілесне воскресіння та прийдешнє повернення на землю в славі й в силі, щоб затвердити Своє вічне царство.
  • В повний духовний авторитет, надійність і божественне натхнення Біблії, у тому числі глав 1–11 книги Буття в тому вигляді, в якому вони представлені.
  • Що ніщо не може замінити важливість помісної церкви в Божому плані. Що найважливіше завдання кожної помісної церкви полягає в тому, щоби відтворювати себе, стверджуючи інші церкви; а найважливіше завдання церкви взагалі – це всесвітня євангелізація.
  • Що люди вступають до церкви не в спадщину, не завдяки добрим справам чи будь-якому іншому способу, а тільки за допомогою «нового народження», яке відбувається, коли людина щиро кається в гріхах, сповідує Христа як єдиного Спасителя й підпорядковується йому як Господу.
  • Що членство в церкві виражається в радісній участі в її поклонінні, спілкуванні, таїнствах, свідоцтві та у прийнятті її дисципліни.
  • Що служіння Святого Духа є невід’ємним компонентом ефективного християнського життя й служіння.
  • Що церква не може виконати свою місію без п’яти керівних служінь (Еф. 4:11), і в наші обов’язки входить допомагати готувати таких людей для виконання їхього служіння (Еф. 4:12).
  • Що Христос на Голгофі придбав тілесне зцілення для кожного віруючого, і що це зцілення треба приймати вірою.
  • В реальність сатани й царства тьми, в якому він править, а також у абсолютний тріумф Христа над дияволом і всіма його справами.
  • Що переможне християнське життя ґрунтується на правильному розумінні й використанні духовної влади, отриманої віруючим разом із даром праведності.
  • У воскресіння мертвих у пришестя Христа, в невідворотність Божого суда й у невідворотний результат цього суда для праведних і неправедних, предречений у Писанні.

Приймаючи до уваги ту сутність і міссію, які викладені в приведених вище пунктах, нас можна назвати евангельским, сповненим Духа й заснованим на вірі навчальним закладом. Така позиція стверджується на наших заняттях. Однак ми поважаємо інші точки зору й стараємося уникати жостого догаматизму чи критики в адресу тих, хто відрізняється від нас.

Ми віримо, що всі віруючі призвані до Христа й повинні превтілюватися в образ Ісуса Христа. Це – не миттєва подія, а процес виховання учнів. Тому «Бачення» допомагає помісним церквам у розвитку християнської освіти – від новонаверненого до вченого. Ми сподіваємося, що кожен студент буде інтегрувати основні, прості біблійні істини з іншими в рівній мірі простими місцями Писання, щоби більше вникати в Боже Слово, збільшувати своє знання біблійних істин і розвиватися в застосуванні істин Письма.

Сфера пізнання

Важливо, щоб людина зростала в усіх сферах свого життя, як це було з Ісусом. Він мав рівновагу в чотирьох основних сферах життя, як ми бачимо з Євангелія від Луки 2:52: в інтелектуальній (розумовій), фізичній, громадській (у взаєминах) і в духовній.

Фізична сфера

Ми – цільні істоти. Для того, щоби досягти повноти життя в Христі, ми маємо пам’ятати про той храм, який Бог дав нам. Ми повинні:

  • достатньо відпочивати
  • повноцінно харчуватися
  • керувати стресами
  • займатися помірними фізичними вправами
  • у своїх звичках догоджати Господу, поважати Його храм і бути прикладом для інших віруючих.

Духовна сфера

Господь створив нас, щоби ми поклонялися Йому в Дусі й істині. Ми зростаємо в Дусі завдяки:

  • Слову
  • Поклонінню
  • Свідченням
  • Служінню

«Бачення» прагне мотивувати й просвіщати студентів таким чином, щоби прищепити їм мислення та спосіб життя, приклад якого показують різні біблійні герої, а також познайомити студентів із більш ефективними способами завоювання душ для Ісуса й із застосуванням цих способів.

Соціальна сфера

Ми бажаємо допомагати помісним церквам у формуванні християнських відносин, цінностей та інтересів студентів, а також розвивати любов до біблійних істин, знання цих істин і їхне практичне розуміння, яке позитивно впливає на життя людини.

Інтелектуальна сфера

Студенти мають розвивати повністю християнський світогляд:

За допомогою вивчення Божого Слова, але не тільки за допомогою слухання; вони повинні активно застосовувати отримані знання у своєму соціальному середовищі (тобто любити своїх ближніх).

Цінувати Боже Слово та застосовувати Слово й Святий Дух для активної зміни поганих звичок і неправильного способу життя, перетворюючи їх у позитивний християнський характер.

Студенти (завдяки спілкуванню на теми Слова, поклонінню Господу, пожертві своїми особистими бажаннями заради більшого блага) стануть комплексними особистостями, люблячими Бога і своїх ближніх.

Модель відкриття біблійних шкіл – заклик до Македонії

Наш Університет діє за принципом «призову в Македонію» (див. Діян.16: 9, де йдеться про те, як апостол Павло у видінні побачив Македонянина, який попросив Павла відвідати його країну й допомогти його народу). Ми готові допомогти кожній церкві, яка бажає організувати сильну помісну програму богословської освіти.

Відмінні характеристики

  • Заснована на Біблії програма з наголосом на динамічне лідерство.
  • Інтегроване в помісну церкву середовище навчання.
  • Особливе ставлення до кваліфікованих людей, які отримали еквівалентну підготовку в інших богословських закладах чи завдяки життєвому досвіду.
  • Якісні, доступні за ціною можливості для навчання.
  • Підготовка вчителів
  • Наставництво для пасторів
  • Тематичні програми для вузьконаправленого навчання

Різні коледжі й семінарії, що мають світську акредитацію в США, можуть приймати студентів за обміном, визнавати заліки та дипломи таких навчальних закладів, як «Бачення».

Новий коледж повинен пропрацювати кілька років, перш ніж він зможе бути визнаний провідними академічними асоціаціями. Зміст усіх академічних програм «Бачення» відрізняється високою якістю, курси розробляються й викладаються кваліфікованими викладачами.

Наше унікальне бачення

Наше бачення – «Підготувати людей Божих до служіння й підсилення Тіла Христова» (Еф. 4:12). Ми вповноважені ефективно навчати, дипломувати й випускати чоловіків і жінок Божих, щоби вони несли в наш світ Євангеліє Ісуса Христа.

Мета

Мета «Бачення» – виховувати вірних чоловіків і жінок відповідно до взірця служіння. Ми хочемо, щоби кожен студент досяг досконалості в Господі. Наші програми відрізняються багатством духовного змісту, вивчення Біблії й підготовки до служіння. Отже, ми розвиваємо пасторів, євангелістів, місіонерів і вчителів для тієї справи, до якої вони були призвані.

Завдання

Сприяти відданості авторитету Божого Слова.

Культивувати в наших студентах постійність у слухняності, молитві, вивченні Біблії та церковному спілкуванні.

Доносити студентам важливість взаємовідносин зі Христом і необхідність постійного зростання в цих взаємовідносинах.

  • Готувати людей для лідерства в помісній церкві та для відкриття нових церков.
  • Готувати студентів до повного служіння на ниві Божій.

Австралійська акредитація:

Австралійський християнський коледж «Бачення», що є відділенням Міжнародного Університету «Бачення», акредитований VETAB (Акредитаційною радою з професійного навчання та підготовки) у Новому Південному Уельсі (Австралія).

VETAB – це акредитаційна організація, визнана владою в Австралії, Канаді й в усіх країнах Британської Співдружності.

Багамская акредитація:

Міжнародний коледж «Бачення» акредитований Міністерством освіти Багамскої Співдружності до ступеня бакалавра включно.

АВТОРИЗАЦІЯ У США

«Бачення» має дозвіл від Управління в справах споживачів штату Каліфорнія присуджувати вчені ступені й авторизований присуджувати наукові ступені згідно з дозволом у Флориді та Луїзіані, Північній Кароліні та інших штатах.

ПРОФЕСІЙНЕ ЧЛЕНСТВО

Міжнародний Університет «Бачення» є членом Міжнародної асоціації християнських шкіл (ACSI). ACSI схвалила Міжнародний коледж «Бачення», який є частиною Міжнародного Університету «Бачення», для студентів, які виконали вимоги біблійного курсу для вчительської сертифікації.

Міжнародний Університет «Бачення» є членом Апостольської ради з освітньої підзвітності.

ЗНАЙОМТЕСЬ З НАШИМИ ВИКЛАДАЧАМИ

Наші викладачі